BiH

Sutra isplata penzija u FBiH: Najniže veće za 3,2 posto

Isplata penzija za mjesec februar 2019. godine počinje u utorak, 5. marta, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora Federalnog zavoda za MIO/PIO.

Novac u BiH - Ilijas.info

U skladu s odlukom Vlade Federacije od 22. februara 2019., minimalne penzije bit će povećane za 3,2 posto te će se, s dosadašnjih 348,06 maraka, iznos minimalne penzije povećati na 359,20 maraka, piše “Fena”.

Kako je spomenutom odlukom Vlade precizirano da primjena povećanja počinje od 1. januara, korisnici minimalne penzije će pri isplati uz uvećanu penziju za februar dobiti i razliku između isplaćene i uvećane penzije za januar 2019. godine.

Iznosi ostalih penzija ostaju na razini iz prethodnog mjeseca, te u skladu s tim, zajamčena penzija iznosi 450,12 maraka dok je iznos najviše penzije 2.174,48 maraka.

Ukupno potrebna sredstva za isplatu penzija za februar iznose oko 180 miliona maraka.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh