BiH

Saobraćaj u BiH se odvija nesmetano, oprez zbog odrona

Kolovoz je ovoga jutra suh i mjestimično vlažan.

Cesta - Avaz.ba

Sitniji odroni zemlje ili kamenja učestali su na putevima koji prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prijevoja. Na svim putnim pravcima savjetuje se oprezna vožnju i podsjeća se da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno, piše “Avaz“.

Zbog opasnosti od odrona na magistralnom putu M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Sporije se saobraća na putevima gdje se izvode sanacioni radovi.

Izdvajaju se magistralni put M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, gdje je zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase, kao i magistralni put M-17 Zenica-Nemila, gdje zbog radova u tunelu Vranduk, vozila saobraćaju naizmjenično-jednom trakom.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh