BiH

Amerikancima je Mostar najromantičniji grad na svijetu!

Američki stranica “Matador Network” uvrstio je Mostar na prvo mjesto liste “sedam najpotcjenjenijih romantičnih gradova na svijetu”.

Stari most u Mostaru - Wikimedia.org

U tekstu se navodi da je najpopularnija atrakcija Stari most u centru gradu, rekonstrukcija otomanskog mosta iz 16. stoljeća koji je prelazio preko Neretve sve dok nije uništen devedesetih godina tokom rata, piše “Slobodna-Bosna“.

Mostar se opisuje zapanjujućim gradom koji obiluje “starim turskim kućama” u kombinaciji s evropskom arhitekturom, kaldrmom, bazarima, pijacama i modernim kafićima.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh