BiH

BOSANAC KASNO VIDIO ZNAK ZA SKRETANJE, PA NAPRAVIO HAOS: Austrijanac mu se zabio u šleper i na mjestu poginuo

Do nesreće je došlo kada je neimenovani 55-godišnji državljanin BiH, upravljajući šleperom, na kontrolnom punktu Kundl kasno primijetio preusmjeravanje za teretna vozila teža od 3,5 tone.

No image - Haber.ba

Četrdesetdevetogodišnji Austrijanac poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak na autoputu Inntal kod Kundla.

Do nesreće je došlo kada je neimenovani 55-godišnji državljanin BiH, upravljajući šleperom, na kontrolnom punktu Kundl kasno primijetio preusmjeravanje za teretna vozila teža od 3,5 tone, piše “Slobodna Bosna“.

Kamiondžija je snažno zakočio u namjeri da skrene, pri čemu je njegov šleper polovinom širine ostao u voznoj traci.

Manevar vozača šlepera kasno je primijetio 49-godišnji Austrijanac za upravljačem nadolazećeg volksvagena.

Punom brzinom Austrijanac se zabio u zadnji dio šlepera nakon čega se njegov automobil zapalio. Iako su nadležne službe brze intervenisale, 49-godišnjaku iz savezne državeTirol nije bilo spasa – podlegao je teškim povredama.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh