BiH

U Vijećnici održana Svečana akademija povodom Dana nezavisnosti

Prisustvovali zvaničnici Kantona Sarajevo, Grada Sarajeva, gradskih općina i Foruma parlamentaraca BiH 1990

sarajevska vijecnica-dan nezavisnosti BiH-Avaz.ba

Zajednička Svečana akademija Kantona Sarajevo, Grada Sarajeva, općina Kantona Sarajevo i Foruma parlamentaraca BiH 1990 povodom obilježavanja 1. marta – Dana nezavisnosti BiH održana je večeras u Vijećnici, piše “Avaz.ba“.

Akademiji je prisustvovao i član predsjedništva BiH Šefik Džaferović. On je podsjetio da je 1. mart jedan od najvažnijih datuma u našoj historiji.

– To je datum kada su se više od dvije trećine građana odlučile na referendumu za suvremenu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu. Volio bih da se ovom prilikom prisjetimo i doprinosa tadašnjih poslanika Skupštine BiH koji su osigurali da naša država krene putem nezavisnosti – kazao je Džaferović podsjećajući da se može sve postići kada se udruže napori i različitosti gledaju kao predanost.

Profesor Zijad Šehić u kratkom predavanju podsjetio na neke bitne momente iz prošlosti BiH i njenom putu ka nezavisnosti.

Hor “San” je izveo kompozicije “Srce za Bosnu” i “Bosno i Hercegovino, kad ti se ime spomene”.

O važnosti Ustava BiH govorili su studenti Almedina Čomaga, Nasiha Nuhanović i Nedim Kaliman, a prisutnima se obratio i Ahmed Imamović, bh. student i asistent na američkom koledžu kod Dejtona.

U nastavku svečanosti održan je koncert bh. umjetnika Nihada Hrustanbegovića, maestra na koncertnoj harmonici i kompozitora filmske muzike.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh