BiH

Bursać povodom Dana nezavisnosti: Ja rezervne zemlje nemam

I baš zbog takvih, ljubav treba pokazivati svaki dan, svaki sat. Ne iz inata, nego zarad želje da nauče voljeti svoju majku, koja im je preča i bliža od svake maćehe!”, napisao je Bursać

Dragan Bursać - 6yka.com

Danas se slavi 1. mart, Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Dan je to kojim se proslavlja nezavisnost Bosne i Hercegovine od Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije. Referendum za nezavisnost BiH održan je na preporuku Arbitražne komisije međunarodne konferencije o Jugoslaviji, u završnoj fazi disolucije bivše SFRJ.

Održan je 29. februara i 1. marta 1992. godine, a označavao je opredjeljivanje građana ka budućnosti zemlje.

Ovim povodom na svom Facebook profilu oglasio se novinar i kolumnista Dragan Bursać.

“Srećan ti Dan nezavisnosti moja domovino! Srećan vam praznik dobri ljudi. Ja rezervne zemlje nemam i bilo bi me sramota da ne volim ovu u kojoj sam se rodio, odrastao, iškolovao se i u kojoj živim.

Biće Bosne, biće Hercegovine, biće ljubavi i kad prođu sve mržnje onih koji te ne vole. I baš zbog takvih, ljubav treba pokazivati svaki dan, svaki sat. Ne iz inata, nego zarad želje da nauče voljeti svoju majku, koja im je preča i bliža od svake maćehe!”, napisao je Bursać, prenosi “Fokus“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh