BiH

Mostarci ustali protiv nasilja u porodici

Na osnovu iskustava žene i njezinih kćeri koji su u posljednje vrijeme bile žrtvama nasilja u porodici, a o čemu je zasad anonimna ženska osoba pisala na društvenim mrežama, te nezadovoljni radom nadležnih u ovom i sličnim slučajevima, veliki broj građana Mostara i drugih općina u Hercegovini uzeo je učešće u današnjoj protestnoj šetnji koja je krenula sa Španskog trga.

Mostarci ustali protiv nasilja u porodici - Haber.ba

Učesnici, prema ranije dogovoru nisu željeli davati izjave, dok u institucijama također nismo uspjeli dobiti informaciju više.

Iako je šetnja u znak podrške krenula iz grupe Mostarske mame, pozivamo mame, tate, bake, djedove, djecu, sve ljude koji smatraju da institucije treba opomenuti da ispravno rade svoj posao, zaštite djecu, jer nam je to u ovom slučaju jedini i najveći prioritet! Danas to nisu naša djeca a sutra, stajalo je u pozivu na današnji događaj na društvenim mrežama.

Navodno, žrtve nasilja u centrima kojim su se obraćale nisu naišle ni na razumijevanje, niti na dobar prijem uposlenih.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh