BiH

Delegacije svih nivoa vlasti položile cvijeće na Kovačima: “Čovjek se može razočarati u politiku i u vlast, ali ne i u svoju domovinu”

Danas se u ovoj prilici, kako je kazao Džaferović, sjećamo i odajemo poštovanje najboljim bh. sinovima koji su svoje živote ugradili u slobodu u kojoj mi danas živimo.

Delegacije svih nivoa vlasti položile cvijeće na Kovačima - Fena

Delegacije državnih, federalnih, kantonalnih, gradskih i općinskih vlasti, kao i boračkih organizacija i drugih građana, danas su povodom 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine na mezarju Kovači odale počast i položile cvijeće na centralnom spomen-obilježju Bosanski Šehid i mezarju prvog predsjednika Republike BiH Alije Izetbegovića.

Nakon polaganja cvijeća i odavanja počasti članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović svim građanima u BiH i dijaspori čestitali su Dan nezavisnosti.

Na ovakvim mjestima prilika je da se sjetimo onih koji nisu sa nama, koji su poginuli za ovu zemlju, koji su dali sve što su mogli da daju, kao i onih koji su izgubili svoje zdravlje i dijelove tijela… I njima treba reći hvala za sve ovo što danas imamo – izjavio je Komšić.

Čovjek se, kako je dodao, može razočarati u politiku i u vlast, ali se ne može razočarati u svoju domovinu.

Danas se u ovoj prilici, kako je kazao Džaferović, sjećamo i odajemo poštovanje najboljim bh. sinovima koji su svoje živote ugradili u slobodu u kojoj mi danas živimo.

Građani BiH su glasali, a najbolji sinovi su ugradili živote za cjelovitu, demokratsku državu BiH, državu ravnopravnih naroda i građana na cijeloj njenoj teritoriji. BiH još uvijek nije u punom smislu država ravnopravnih ljudi. Postoje brojni primjeri diskriminacije, ali ja nimalo ne sumnjam da ćemo mi konačno postići svoj cilj, dakle cjelovitu i demokratsku BiH, državu u kojoj će svi narodi i svi građani biti ravnopravni na svakom pedlju njene teritorije. Ubijeđen sam da ćemo dokinuti sve oblike diskriminacije, da će BiH postati članica EU, NATO saveza i da će se u našoj zemlji obaviti sve potrebne ekonomske i društvene reforme kako bi ljudi ostajali u ovoj zemlji, kako bi mogli da žive od svoga rada – izjavio je Džaferović.

Na mezarju Kovači, među ostalima, odali su počast i položili cvijeće: predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, zatim delegacije OSBiH, Vlade Federacije BiH, Kantona Sarajevo, Grada Sarajevo, Stranke demokratske akcije, te delegacije općina i brojnih boračkih organizacija iz cijele BiH, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh