BiH

“Pravda za Davida” u Banjoj Luci: Idemo do kraja, Davore… Volimo te

I večeras se u Banjoj Luci sastalo stotinjak građana okupljenih oko grupe „Pravda za Davida“, koji su se sastali u porti Sabornog hrama Hrista Spasitelja, gdje su zapalili svijeće za pokoj duše banjalučkog studenta Davida Dragičevića.

pravda za davida-Banja Luka-Slobodna Bosna

Više od 11 mjeseci, tačnije 339 dana, članovi ove grupe, ali i brojni građani zahtijevaju da se ubistvo mladića razriješi, te da se nalogodavci i ubice dovedu pred lice pravde, piše “Radiosarajevo.ba“.

„Idemo do kraja, Davore… Volimo te…“, poruka je sa večerašnjeg skupa u Banjoj Luci.

Skup su, prema riječima članova grupe “Pravda za Davida”, i večeras pratile jake snage pripadnika MUP-a RS-a.

Prisutne je preko lidera ove grupe također pozdravio Davor Dragičević, otac ubijenog banjalučkog studenta.

Da podsjetimo, David Dragičević je nestao 18. marta 2018. u Banjoj Luci, a njegovo tijelo je pronađeno 24. marta u koritu rijeke Vrbas.

Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka trebala su čak tri mjeseca da slučaj kvalifikuje kao ubistvo, a ne kao zades, kako je tvrđeno na početku. Sve ovo je izazvalo bunt građana koji su podržali porodicu ubijenog Davida, te im tokom ovih 10 mjeseci pomogli da dokažu da nijedna tvrdnja iznesana na toj press konferenciji nije tačna.

Davidov otac Davor Dragičević tvrdi da je njegov sin otet i mučen šest dana, nakon čega je likvidiran.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh