BiH

Suđenje u Sarajevu: Jasminko Heto osuđen na devet i po godina zatvora jer je izbo i mučio Ćazima Gašija

U Kantonalnom sudu u Sarajevu jučer je Jasminko Heto (50) za brutalni napad i razbojništvo nad Ćazimom Gašijem (86), koji je podlegao nekoliko dana poslije, osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od devet i po godina, prenosi danas Dnevni Avaz.

Cazim Gasij-Source.ba

Za razbojništvo sa smrtnom posljedicom osuđen je na devet godina, a zbog napada na molera Elvisa Hodžića, koji se 5. maja 2018. zadesio u Gašijevoj vikendici u ulici Hum brdo u Novom Sarajevu, Heto je dobio osam mjeseci. Na kraju mu je izrečena jedinstvena kazna od devet godina i šest mjeseci zatvora, prenosi “Avaz“.

Heto i Emil Demir 5. maja 2018. su upali u vikendicu i napali molera Hodžića te su počeli mučiti starca ubadajući ga šrafcigerom 35 puta. Gaši je od posljedica mučenja umro nekoliko dana kasnije.

Policija je dugo tražila počinioce jer se beskućnik Heto skrivao po napuštenim kućama. Demir je nakon razbojništva sa suprugom pobjegao u Ukrajinu. Policija je tek 14. septembra 2018. na području Novog Sarajeva pronašla i uhapsila Hetu, dok je za Demirom raspisana potjernica, dodaje Avaz.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh