BiH

Plate policajcima u bh. entitetu RS biće povećane za 110 KM

​Na današnjoj sjednici Vlade Republike Srpske (RS) usvojen je prijedlog Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) RS o povećanju naknade za uslove rada policijskih službenika sa srednjom stručnom spremom i višom stručnom spremom.

MUP bh. entiteta RS - RadioSarajevo.ba

Predloženo je povećanje od 10 %, a obračun će se vršiti na osnovu prosječne plate radnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i iznosiće oko 110 KM.

U nastavku procedure, usvojeni prijedlog biće proslijeđen Narodnoj skupštini Republike Srpske u vidu teksta zakona na usvajanje.

Na ovaj način Ministarstvo nastavlja da ostvaruje postavljene strateške ciljeve, koji podrazumijevaju poboljšanje standarda policijskih službenika u Republici Srpskoj kako bi se izjednačili sa kolegama u regionu, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh