BiH

Avioni, helikopteri, automobili…: Sve za potrebe jednog čovjeka – Dodika!

Avion i helikopteri Republike Srpske biće ubuduće, pored funkcionerima RS, na raspolaganju i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, saznaje portal “Capital”.

Milorad Dodik - RTVBN.com

Vlada Republike Srpske je na sjednici 21. februara ove godine dopunila Uredbu o osnivanju Vazduhoplovnog servisa Republike Srpske i na taj način omogućila da ovaj servis koristi i član Predsjedništva BiH iz RS.

Izmjene Uredbe stupaju na snagu iduće sedmice.

Pored izmjene Uredbe o Vazduhoplovnom servisu, na današnjoj sjednici Vlade je izmjena Uredbe o osnivanju Helikopterskog servisa RS.

Prema nezvaničnoj informaciji, i ova Uredba se mijenja kako bi se dala mogućnost da helikoptere RS koristi Dodik, navodi “Capital“.

Da Dodik kao član Predsjedništva BiH koristi helikopter u vlasništvu RS za odlazak na posao u Sarajevo nedavno je potvrđeno kada je pred Nezavisnim odborom skupštine Sarajevskog kantona pokrenuta odgovornost policijskog komesara tog kantona Mevludina Halilovića zbog pomaganja pripadnicima MUP-a RS u pratnji Dodika od stadiona u Semizovcu do Sarajeva.

Ranije su sarajevski portali objavili da je u noći sa 4. na 5. decembar 2018. godine helikopter Srpske sletio na stadion “Ešref Pustahija Ešo” u naselju Svrake kod Semizovca, potkrepljući to fotografijom.

O tome da se Vazduhoplovni i Helikopterski servis prilagođavaju potrebama Dodika bilo je jasno još 2011. godine kada je Vlada RS izmijenila uredbe o osnivanju Helikopterskog i Vazduhoplovnog servisa tako da se nadležnosti nad ove dvije službe prenose sa Vlade na predsjednika RS. Tada je predsjednik Republike Srpske bio Dodik, navodi “BN“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh