BiH

“Ne zanima me što me optužuju da sam ofarbao fasadu. Ovo nije Halidov dvor i ovo će se ukloniti”

Fasada Halidovog dvora, koji je izgrađen 1923. godine i spada u kulturno-historijsko i prirodno naslijeđe Sarajeva, ofarbana je u zelenu modernu boju. Na istom dijelu objekta ofarban je i podest u sivu boju.

Sulejman Memo Haljevac - Source.ba

Halidov dvor je izgrađen prema projektu Josefa Gramera, za bogatog Sarajliju Mustafu Hadžibaščauševića.

I građani i stručnjaci su šokirani ovim potezom nekog bahatog čovjeka.

Kako “Source” saznaje, inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove i Općine Centar su na terenu gdje procjenjuju kolika šteta je pričinjena na historijskoj građevini čiji je dio fasade ofarban.

Navodi se da izvođaču radova nije izdata ni urbanistička ni građevinska saglasnost. Iz Zavoda za zaštitu kulturno-historijskog naslijeđa KS kažu bilo kakvo izvođenje radova na tom objektu nije bilo dozvoljeno.

S obzirom da slikar Memo Haljevac živi u istoj zgradi, građani su Memu odmah povezali s ovim nedjelom.

Pozvali smo ga i pitali šta on misli o svemu i je li on prefarbao fasadu zgrade, pa poslušajte šta je rekao:


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh