BiH

Pretežno oblačno vrijeme, očekuje nas samo jedan sunčani dan tokom sedmice

U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme s mjestimično slabom kišom.

Sunčano - Dalje.com

U višim područjima padat će slaba susnježica ili snijeg. Padavina će biti uglavnom ujutro. Tokom poslijepodneva ili u večernjim satima se očekuje razvedravanje.

U ostatku Bosne i Hercegovine bit će pretežno sunčano. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjerena do jaka bura.

Jutarnje temperature od -3 do 3, na jugu od 4 do 7, a dnevne od 4 do 10, u Posavini, Krajini i Hercegovini od 10 do 14 stepeni.

U Sarajevu će danas biti pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima je moguća slaba kiša, a u višim dijelovima grada susnježica.

Poslijepodne ili u večernjim satima se očekuje razvedravanje. Jutarnja temperatura oko 1, a dnevna oko 6 stepeni Sutra se očekuje pretežno sunčano. Jutarnje temperature od -3 do 3, na jugu od 2 do 8, a dnevne od 12 do 18 °C.

Zadnji radni dan u sedmici prognozira se umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Krajem dana ili u večernjim satima kiša se očekuje u većem dijelu Bosne.

Na planinama susnježica ili snijeg. Jutarnje temperature od 0 do 6, na jugu od 2 do 8, a dnevne od 10 do 16 °C.

Subota će u Bosni prije podne biti pretežno oblačna uz postepeno smanjenje oblačnosti tokom poslijepodneva. U Hercegovini sunčano. U jutarnjim satima i dio prijepodneva u Bosni je moguća slaba kiša, a na planinama slab snijeg.

Jutarnje temperature od 1 do 6, na jugu od 5 do 8, a dnevne od 6 do 12, na jugu od 12 do 16 °C, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh