BiH

Pojačati ekonomske odnose BiH i Japana

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik razgovarao je danas u Sarajevu s ambasadorom Japana u BiH Hideyukijem Sakamotom.

Predsjedništvo BiH - N1info.com

Dodik je zahvalio Japanu za preko 230 donacija upućenih BiH svih ovih godina, saglasivši se sa japanskim ambasadorom Sakamotom da je vrlo važno pojačati ekonomske odnose BiH i Japana, posebno na osnovu japanske Inicijative za zapadni Balkan koju je japanski premijer Shinzo Abe predstavio, nedavno, prilikom posjete Srbiji.

Značaj tih donacija utoliko je veći jer je Japan uvijek bio korektan partner, koji zauzvrat, za svoju pomoć nikada nije posezao za političkim uslovlјavanjima – rekao je Dodik.

Japanski ambasador informisao je predsjedavajućeg Predsjedništva BIH da japanska ambasada u BiH priprema u ovoj godini više kulturnih događaja u nekoliko gradova BiH.

Dodik i Sakamoto razgovarali su i o političkoj situaciji u BiH, s naglaskom na potrebu što skorijeg formiranja vlasti u zajedničkim organima, saopćeno je iz Predsjedništva BiH, piše “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh