BiH

Sulejman Brkić predložio da se ukine jedan paušal u korist dječje kuhinje

Na posljednoj sjednici Opštinskog vijeća Lukavac vijećnik Sulejman Brkić predložio je da se ukine jedan paušal u korist dječje kuhinje. Prijedlog nije usvojen jer je glasalo 14 vijećnika od potrebnih 16 da ovaj prijedlog bude usvojen.

No image - Haber.ba

“Mislim da političari u BiH, pravi predstavnici građana, predstavnici naroda, trebaju svojim primjerom pokazati da su drugačiji. Ja sam predložio da se svi odreknemo jednog paušala. Jednostavno, to je jedan od 48”, istakao je Brkić.

Dodaje da oni što su glasali za ukidanje jednog paušala, da imaju socijalnu osviještenost, piše “TV1“.

“Mogu biti primjer svojoj djeci, primjer mladim ljudima u Bosni i Hercegovini”, rekao je Brkić.

On se nada da će 14 vijećnika koji su glasali za odricanje paušala uplatiti u korist dječje kuhinje.

“Ja prvi ću to već učiniti u ponedjeljak”, istakao je Brkić.

Ovo nije prvi put da Sulejman Brkić pomaže lokalnoj zajednici.

“Ja sam zajedno sa svojim prijateljima obnovio i rekonstruisao Dom kulture u Poljicu”, kaže Brkić.

Na inicijativu Udruženja altruista “Ruke prijateljstva”, u Lukavcu je krajem prošle godine otvorena prva dječija javna kuhinja u našoj zemlji.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh