BiH

Komšić: Logika “vječne opozicije” mogla bi ljevici doći glave

On je poručio da će se građani u jednom trenutku zapitati zašto uopće tako glasaju

Željko Komšić - Fenix magazin

Iako je opozicioni status u našem biračkom tijelu očito veoma popularan, bojim se da bi logika ‘vječne opozicije’ u političkom smislu mogla doći glave i ljevici i političkim strukturama koje se zalažu za multietničku BiH, kazao je Željko Komšić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz hrvatskog naroda u razgovoru za podgoričku Pobjedu, piše “N1“.

On je poručio da će se građani u jednom trenutku zapitati zašto uopće tako glasaju.

”Jer građani će u jednom trenutku s pravom reći – dobro, pa zašto mi uopšte za vas glasamo?! Najzad, naivan je onaj ko misli da će Bh. blok na sljedećim izborima uspjeti osvojiti 51 procenat podrške i time steći pravo da sam napravi vlast”, procijenio je Komšić.

Podsjećamo, Nermin Nikšić, Željko Komšić i Predrag Kojović, predsjednici stranaka koje čine Bh. blok, poručili su početkom februara da neće koalirati sa Strankom demokratske akcije na Federalnom i državnom nivou.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh