BiH

Ambasada Njemačke u BiH: Važno saopštenje iz Odjeljenja za vize

Interes za nacionalnim vizama u svrhe dužeg boravka u Njemačkoj je i dalje izuzetno veliki. Ambasada ove zemlje u BiH trudi se da sve zahtjeve za vizu zaprimi u što kraćem roku.

No image - Haber.ba

Uprkos tome, u nekim kategorijama za izdavanje viza dolazi nažalost do dužeg čekanja na termin, pa period čekanja na termin trenutno iznosi: 6-7 mjeseci za zahtjeve za vizu u svrhu spajanja s porodicom, odnosno više od godinu dana za zahtjeve za vizu u svrhu zapošljavanja bez stručne kvalifikacije prema članu 26 stav 2 Zakon o zapošljavanju, piše “Radio Sarajevo“.

Iz Amabasade Njemačke ponovo ukazuje na to da Ambasada ne sarađuje sa viza-agencijama, niti sa web stranicom www.ambasada.info.

Ambasada ni u kom slučaju od podnosioca zahtjeva za vizu neće tražiti naknadu za zakazivanje termina, te savjetuje da se ne angažuju agencije radi zakazivanja termina za vizu.

Rezervacija termina putem online sistema Njemačke ambasade u Sarajevu je bila i ostat će besplatna.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh