BiH

Sud u Turskoj dopustio Selmiru Mašetoviću da se vrati u Bosnu i Hercegovinu

Sud u Turskoj je dopustio Selmiru Mašetoviću da se vrati u Bosnu i Hercegovinu. Ovu informaciju za “N1” je potvrdio Selmirov otac, Husein. Podsjetimo, Mašetović se sumnjičio da je pripadnik FETO organizacije koje vlasti Turske smatraju terorističkom.

No image - Haber.ba

“Dobio sam tu informaciju da mu je skinuta zabrana – da može nazad u Bosnu i Hercegovinu. Proces je još uvijek u toku. Detaljnije ja ništa ne znam”, rekao je za “N1” Selmirov otac dodavši:

“Nisam se čuo sa sudom, već sa sinom. On mi je prenio tu informaciju. Zabrana je skinuta, ali je proces još uvijek u toku”.

Na pitanje kada će doći Selmir doći u Bosnu i Hercegovinu, odgovorio je:

“Vjerovatno će doći ubrzo. Nadamo se u što kraćem roku da će doći, ako Bog da”.

Podsjećamo, Selmir Mašetović, koji je studirao u Turskoj, je izvjesno vrijeme bio u pritvoru, da bi mu potom sud naložio da se jednom sedmično mora javljati policijskoj stanici. Pri tome, zabranjeno mu je da napusti Tursku.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh