BiH

“Novi trotoar”: Troškovi za popravku krova zgrade Predsjedništva BiH narasli na 2,2 miliona KM

Vijeće ministara BiH izmijenilo je odluku o sanaciji i rekonstrukciji krova zgrade Predsjedništva BiH planirajući sredstva u ovoj godini od dodatnih 425.000 KM. Zajedno s potrošenih 1,8 miliona KM u 2018. godini troškovi sanacije krova će premašiti 2,2 miliona KM.

Zgrada Predsjedništva BiH - Faktor.ba

Izmjena odluke o sanaciji krova Predsjedništva BiH, inače kulturno-istorijskog spomenika, objavljena je u Službenom listu BiH, piše “Klix“.

Treba naglasiti da je Služba za zajedničke poslove institucija BiH prvi put raspisala konkurs za sanaciju krova na zgradi Predsjedništva BiH u 2016. godini, nakon čega je on ponovljen. Tada je istaknuto da će ukupna cijena biti 1,8 miliona KM te da će radovi biti završeni do kraja 2017. godine.

O okviru projekta su bili predviđeni radovi na stabilizaciji krova sa zamjenom oštećenih i dotrajalih drvenih greda, zatim konzervacija i zaštita postojećih greda, zamjena kompletnog krovnog pokrova i zamjena gromobranske instalacije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh