BiH

Sunčano i toplo, ali ne zadugo: Evo kada nas očekuju minusi i snijeg

U Bosni i Hercegovini danas će veći dio dana biti pretežno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Zima - Ilustracija/RTL.hr

Poslijepodne doći će do postepenog naoblačenja u sjevernim i sjeveroistočnim područjima, a u večernjim satima i u centralnim dijelovima. Vjetar će biti slab, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna uglavnom između 8 i 14, na jugu zemlje do 16 stepeni.

U Sarajevu danas će biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana doći će do postepenog povećanja oblačnosti. Jutarnja temperatura oko 1, a najviša dnevna oko 10 stepeni.

U petak većinom oblačno sa kišom, na planinama snijeg. Krajem dana, padom temperatura, kiša ponegdje u Bosni može prelazit u susnježicu. Padavine nisu obilne. Više sunčanog vremena i bez padavina na jugu zemlje. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu zemlje od 11 do 13 stepeni.

U subotu u centralnim i istočnim područjima umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, u višim djelovima moguće je provijavanje slabog snijega. U ostalim djelovima malo do umjereno oblačno i sunčano. Tokom dana vjetrovito. Jutarnja temperatura zraka većinom između -7 i -1, na jugu do 3, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5, na jugu zemlje do 8 stepeni.

U nedjelju malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između -9 i -4, na jugu do 3, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 4, na jugu zemlje do 8 stepeni, navode iz Hidrometeorološkog zavoda BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh