BiH

ČOVIĆ SE IPAK PRERAČUNAO: Zlatko Miletić iz DF-a novi je član Doma naroda Parlamenta BiH!

Miletićev izbor je snažan udarac Draganu Čoviću, lideru HDZ-a koji je nedjeljama najavljivao da će ova stranka imati svih pet mjesta u Domu naroda Parlamenta BiH.

Zlatko Miletić - Slobodna-Bosna.ba

Zlatko Miletić, kandidat Demokratske fronte, izabran je u Dom naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici Doma naroda Federalnog Parlamenta. Miletićev izbor je snažan udarac Draganu Čoviću, lideru HDZ-a koji je nedjeljama najavljivao da će ova stranka imati svih pet mjesta u Domu naroda Parlamenta BiH. Pored Miletića na današnjoj sjednici izabrani su i Dragan Čović, Bariša Čolak, Marina Pendeš i Lidija Bradara, piše “Slobodna Bosna“.

Zlatko Miletić je izabran glasovima zastupnika iz reda svoga DF-a, kao i Damira Marjanovića iz Naše stranke, te Edina Fejzića iz Goražda koji se izjašnjava kao Hrvat i na kojeg sa su, prema nekim informacijama, posljednjih dana vršeni snažni pritisci, pa i nuđena adekvatna nagrada da svoj glas povjeri nekom od HDZ-ovih kandidata.

Miletićevi izbor u neku ruku predstavlja iznenađenje jer su se ranije pominjala imena Boriše Falatara i Slave Kukića kao kandidata Bh. Bloka za mjesto u Domu naroda Parlamenta BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh