BiH

Dom naroda: Budžet FBiH bit će razmotren po hitnom postupku

Prijedlog budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2019. godinu bit će razmotren po hitnom postupku. Tako su glasanjem odlučili delegati na današnjoj konstituirajućoj sjednici Doma naroda Parlamenta FBiH, koja je u toku.

Dom naroda FBiH - Fokus.ba

Ako budžet bude odobren u istom tekstu u kojem ga je u januaru prihvatio Predstavnički dom, steći će se uvjeti za njegovu operativnost, a time i za finansijsku deblokadu Federacije.

Delegati su, također, odlučili da danas po hitnom postupku razmotre i prijedlog zakona o izvršenju ovogodišnjeg budžeta. Ista procedura je izglasana i za predložene izmjene aktuelnog federalnog zakona o budžetima, a cilj je da stupi na snagu i ovogodišnji budžet Grada Mostara u situaciji kad ta lokalna zajednica nema gradsko vijeće, piše “Fena”.

Novoizabrani delegati Doma naroda Federalnog parlamenta, na današnjoj konstituirajućoj sjednici su položili zakletvu za naredni četvorogodišnji mandat nakon što im je odluke o dodjeli mandata uručio član Centralne izborne komisije BiH Suad Arnautović.

U nastavku zasjedanja delegati treba da izaberu delegate za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, kao i novo rukovodstvo Doma naroda Parlamenta FBiH, a potom će uslijediti razmatranje prijedloga budžeta, ali i finansijskih planova vanbudžetskih fondova za ovu godinu.

Do izbora novog rukovodstva, konstituirajuću sjednicu će voditi Lidija Bradara, predsjedavajuća u dosadašnjem sazivu federalnog Doma naroda.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh