BiH

CIK potvrdio još dva mandata iz reda ostalih u Domu naroda FBiH

Centralna izborna komisija (CIK) BiH potvrdila je danas još dva mandata iz reda ostalih u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH (FBiH) koji su dodijeljeni Sejadu Tatarinu iz Bosansko-podrinjskog kantona i Aneru Žuljeviću iz Hercegovačko-neretvanskog kantona.

CIK BiH - Depo.ba

Do sada je dodjeljeno 55 od ukupno 58 mandata u Dom naroda Parlamenta FBiH, saopšteno je iz CIK-a BiH.

Dopunska odluka o potvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata uslijedila je nakon pravosnažnosti odluka o raspodjeli mandata delegatima iz reda ostalih u Dom naroda Parlamenta FBiH od 11. februara, piše “Srna”.

Tri preostala nedostajuća mandata za Dom naroda Parlamenta FBiH iz reda srpskog naroda biće potvrđena dopunskom odlukom nakon sprovođenja procedure propisane Uputstvom o postupku provođenja posrednih izbora za tijela vlasti u BiH obuhvaćenih Izbornim zakonom BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh