BiH

U Doboju prijavljeni pritisci, u Trebinju i Ribniku glasanje bez problema

U Doboju je do 11.00 sati pravo glasa na prijevremenim izborima za gradonačelnika iskoristilo 13.515 birača ili njih 22 posto od upisanih 63.728.

No image - Haber.ba

Iz Gradske izborne komisije su potvrdili da se glasanje odvija na 106 redovnih biračkih mjesta.

U GIK-u Doboj su naveli da su evidentirani pritisci posmatrača i predstavnika SDS-a na članove i predsjednike biračkih odbora.

Za gradonačelnika Doboja prijavljeno je osam kandidata: Boris Jerinić, Nebojša Šainović, Slađan Starčević, Igor Jovanović, Vladimir Marković, Goran Simić, Milovan Dujaković i Slobodan Dević.

Pravo glasa u Trebinju je do 11.00 sati iskoristilo 18,57 posto od ukupno 30.537 upisanih birača.

Iz Gradske izborne komisije su saopćili da se glasanje odvija na 45 redovnih biračnih mjesta, a izborni proces prolazi bez problema.

Birači se izjašnjavaju između Mirka Ćurića ili Saše Borjana.

U Ribniku građani s pravom glasa također odlučuju između dva kandidata, Nikole Stojakovića i Nebojše Karaća.

Za izbore u toj lokalnoj zajednici registrovano je 6.268 glasača, a do 11.00 sati svoje građansko pravo iskoristilo je njih 1.339 ili 21,17 posto, piše “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh