BiH

Aleksandar Vučić: “Republika Srpska nije izmišljeno ime, već ustavna kategorija BiH”

Vučić je rekao da nije pročitao taj intervju, ali da razumije da Dodik želi da kaže da niko ne može i nema pravo da mijenja ime bh. entiteta RS.

Milorad Dodik i Aleksandar Vučić - Tanjug.rs

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je u nedjelju kako Republika Srpska nije neko izmišljeno ime, već dejtonska i ustavna kategorija BiH.

Ocijenio je kako najnovije izjave predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika po tom pitanju shvaća kao njegovu želju da kaže da niko ne može i nema pravo da mijenja ime RS, prenosi “Tanjug”.

Komentirajući Dodikovu izjavu za “Politiku” kako će se zalagati da, ako bude došlo do promjene imena RS, to bude “Republika Srpska – Zapadna Srbija”, Vučić je rekao da nije pročitao taj intervju, ali da razumije da Dodik želi da kaže da niko ne može i nema pravo da mijenja ime RS.

“Ime koje je ustavom zagarantirano i za koje se narod borio i koje je dejtonska kategorija. Dakle, RS nije neko izmišljeno ime, to je daytonska i ustavna kategorija BiH. Tako da sam siguran da je RS bila i da će RS i ostati”, kazao je Vučić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh