BiH

Stanje na putevima: Oprez vozačima zbog mjestimično vlažnog kolovoza i moguće poledice

Zbog većeg odrona kamenja na magistralnom putu M-16 Banja Luka–Crna Rijeka u mjestu Dabrac, saobraćaj je obustavljen i preusmjerava se na alternativni pravac preko Čađavice.

Putevi - Ilustracija / Vijesti.ba

Na ostalim dionicama saobraća se po mjestimično vlažnom kolovozu, a zbog niskih temperatura upozoravamo na moguću poledicu. Poseban oprez savjetujemo u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Magla mjestimično smanjuje vidljivost na putnom pravcu Sarajevo-Zenica-Doboj.

Sitniji odroni zemlje ili kamenja učestali su na planinskim prevojima, kao i na putevima koji prolaze kroz usjeke. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno, pišu “Vijesti“.

Vozače koji se kreću magistralnim putem M-15 Šuica-Livno, preko planinskog prevoja Borova Glava, upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz.

Na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopštio je BIHAMK.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh