BiH

Dodik priznaje prevaru: Bolnica “Srbija” otvorena samo za kamere

Zvanično priznanje da je svečano otvaranje bolnice “Srbija” u Istočnom Sarajevu bila velika prevara juče je stiglo od glavnog aktera Milorada Dodika, uz objašnjenje da tobože nije znao da bolnica još nije stavljena u funkciju.

Otvaranje bolnice "Srbija" - RTVBN.com

Konačno Milorad Dodik, nakon četiri mjeseca, javno priznaje da je svečano otvaranje bolnice u Istočnom Sarajevu, koja još nosi ime “Srbija” bila čista prevara. Tako su uoči samih opštih izbora još jednom izmanipulisani građani Republike Srpske, ali i brojna delegacija vlade Srbije, koju je predvodio izaslanik predsjednika Srbije Nebojša Stefanović, piše “BN“.

Visoka delegacija Srbije svojim prisustvom dalia je značaj toj manifestaciji, ali ispostavilo se da su i oni prisustvovali prevari u režiji tadašnjeg ali i sadašnjeg vrha Republike Srpske Milorada Dodika i Željke Cvijanović.

Ushićenje koje je tada vladalo direktno su prenosile ovdašnje ali i regionalne televizije.

Zvanično priznanje da je svečano otvaranje bolnice “Srbija” u Istočnom Sarajevu bila velika prevara juče je stiglo od glavnog aktera Milorada Dodika, uz objašnjenje da tobože nije znao da bolnica nije u funkciji.

“Izvinjavam se zbog kašnjenja jer mnoge stvari u vezi sa tim nisam znao, ali, u svakom slučaju, nećemo odustati”, istakao je juče Dodik i naglasio da se nada da će ubrzo u funkciju biti stavljena nova zgrada bolnice “Srbija”, prenio je to JS RTRS.

Dodik je novinarima otkrio još jednu skandaloznu vijest da je bolnica priključena i na pogrešan vodovodni sistem i da tek sada treba da se priključi na gradski vodovod, što zahtijeva neko vrijeme. a o čemu, kako reče, prethodno rukovodstvo nije vodilo računa.

Iako je bilo poznato da bolnica “Srbija” nije stavljena u funkciju, Dodik je to priznao juče nakon razgovora u njegovom Kabinetu u Istočnom Sarajevu sa direktorima bolnice “Srbija” i Zavoda za zapošljavanje Nebojšom Šešlijom i Miroslavom Vujičićem.

“Nećemo dozvoliti da ovo stane i u suštini sve će to biti rješeno”, rekao je Dodik, na otkrivajući – Kada?

Takođe, nije otkrio ni da li planira i novu ceremoniju otvaranja te bolnice, navodi “BN“.

Kako je to izgledalo prije četiri mjeseca najbolje ilustruju izvještaji pojedinih medija, koji su ushićeno izvještavali o tom događaju, kome je trebao da prisustvuje i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Često smo svjedoci obećanja koja je dala ova vlast o megalomanskim projektima u Republici Srpskoj i koja su isparila kao voda na pari.

Kada je u pitanju bolnica u Istočnom Sarajevu, treba napomenuti da je ona trebala da bude izgrađena donacijom grčke vlade još u prošlom vijeku, pred kraj devedestih, ali ta sredstva su preusmjerena u izgradnju sportske dvorane u Aleksandrovcu za potrebe KK Igokea. Ko je tu odluku donio zna se, da je to učinjeno odlukom vlade na čijem čelu je bio baš Dodik.

Gradnju bolnice u tom dijelu Srpske Milorad Dodik je obećao još 2012. godine, ali kamen temeljac je postavljen tek u julu 2017. godine, a rok za završetak radova i svečano otvaranje je projektovan uoči opštih izbora 2018. godine, što je i učinjeno.

Za gradnju bolnice “Srbija” utrošeno je oko 50 miliona kreditnih sredstava, a znatna sredstva je dala i vlada Srbije, zbog čega, odlukom vlade Republike Srpske, nosi naziv “Srbija”.

Do sada za prazna obećanja, kao i za razne malverzacije, uključujući i ovu javnu farsu, ceremoniju otvaranja bolnice “Srbija”, niko nije odgovarao.

Valjda jednog dana ovaj objekat bude stavljen u funkciju.

Ako je za utjehu, građani Istočnog Sarajeva ali i oni koji su povjerovali u tada izgovorene riječi, na zvaničnom presijecanju vrpce, dobili su izvinjenje predsjedavajućeg Predsjedništva BiH što su bili izmanipulisani da je bolnica “Srbija” stavljena u funkciju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh