BiH

ŽESTOKA REAKCIJA MUP-a HNK-a: Dan prije ubistva policajca Begića, poslali smo informaciju…

“MUP-HNK-a od prvih momenata istrage vezano za ubistvo Sauda Sultanića, koje se dogodilo dana 4.2.2019. godine u mjestu Podorašcu općina Konjic, angažirao je sve raspoložive mehanizme, ljudstvo i tehničku opremu, a sve u cilju pronalaska osumnjičenog Edina Gačića”, saopćeno je iz MUP-a HNK.

Hercegovačko-neretvanski MUP objavio je kako “oštro demantuje dio izjava pojedinih policijskih dužnosnika i bivšeg ministra MUP-a Kantona Sarajevo, te raznih kvazi-stručnjaka koji su se pojavili nakon okončanja krize i koji misle da znaju puno o operativnom policijskim poslovima”

“MUP-HNK-a od prvih momenata istrage vezano za ubistvo Sauda Sultanića, koje se dogodilo dana 4.2.2019. godine u mjestu Podorašcu općina Konjic, angažirao je sve raspoložive mehanizme, ljudstvo i tehničku opremu, a sve u cilju pronalaska osumnjičenog Edina Gačića”, saopćeno je iz MUP-a HNK.

Hercegovačko-neretvanski MUP objavio je kako “oštro demantuje dio izjava pojedinih policijskih dužnosnika i bivšeg ministra MUP-a Kantona Sarajevo, te raznih kvazi-stručnjaka koji su se pojavili nakon okončanja krize i koji misle da znaju puno o operativnom policijskim poslovima”.

“Raspisana je potjernica za osumnjičenim i uspostavljen kontakt sa svim sigurnosnim agencijama na nivou države BiH, te razmjena informacija o osumnjičenom. Podsjećamo da su policijski službenici MUP-a HNK učestvovali u radu operativnog štaba FUP-a i bitno doprinijeli razrješenju slučaja zajedno sa ostalim kolegama. Policijski službenici MUP-a HNK su u od 4. 2. 2019. godine do 9. 2. 2019. godine konstantno vršili operativnu potragu za osumnjičenim”, navodi se u saopćenju, te dodaje kako su za to vrijeme pretresli su “više od osamdeset objekata na području općine Konjic i šire”.

“Sve prijave građana su provjerene na terenu kao i sumnjive osobe. Sa FUP-om i OSA-om uspostavljen je kontakt radi pružanja tehničke pomoći i eventualne pomoći u ljudstvu, te distribucije informacija. Za vrijeme operativne potrage korišten je ‘dron’ te ostala specijalna oprema. Jedinica za operativnu podršku MUP-a HNK pored zadaća na terenu, kontrolisala je cestovni i željeznički saobraćaj, pretresali vozila i vlakove u cilju pronalaska osumnjičenog. Također su i pripadnici ostalih PU iz sastava MUP-a HNK po dubini vršili potrebne operativne radnje”.

“Na kraju postavljamo pitanje naprijed navedenim kvazi-stručnjacima zašto je samo jedan policajac osiguravao objekt FUP-a u epicentru djelovanja i kretanja bjegunca, a posebice jer je MUP HNK brzojavkom obavijestio operativni štab FUP-a da se bjegunac nalazi na području Kantona Sarajevo i to dan ranije od ubistva policajca. Uz sve pohvale pripadnicima MUP-HNK, a napose PU Konjic, predlažemo da mediji u buduće objektivno i nepristrano informiraju javnost o jako osjetljivim pitanjima kao što je ovo”, reakcija je MUP-a HNK.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh