BiH

Milorad Dodik: “Snažna Srbija je od velike važnosti za mir i napredak regiona”

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je čestitku predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, nosiocima najviših državnih funkcija i svim građanima povodom Sretenja – Dana državnosti Srbije, ističući da RS i Srbija imaju snažne i neraskidive bratske veze.

Milorad Dodik - Nezavisne.com

Povodom Dana državnosti Srbije, čast mi je i zadovoljstvo da Vama i svim građanima Srbije uputim najiskrenije čestitke. Republika Srpska i Srbija imaju snažne i neraskidive bratske veze, zajedničku prošlost i tekovine koje baštinimo kao simbol naše bliske povezanosti i jedinstva“, poručio je Dodik u čestitki.

Naglašava da je snažna i prosperitetna Srbija od velike važnosti za mir, stabilnost i napredak za sve u RS-u, BiH, kao i regionu.

Istakao je da činjenica da Srbija, ali i RS, istoga dana obilježavaju i godišnjicu Prvog srpskog ustanka, govori o početku zajedničke borbe za slobodu i samostalnost srpskog naroda na ovim prostorima.

Dodik je poručio da svim građanima Srbije želi uspjeh u izgradnji savremenog društva koje će biti pokretač razvoja cijelog regiona, prenosi “Srna”.

Dan državnosti – Sretenje obilježava se u Srbiji na dan kada je u Kragujevcu 1835. godine usvojen prvi srpski Ustav – Sretenjski ustav koji je praktično označio i početak stvaranja samostalne i nezavisne države.

Dan državnosti obilježava se i kao znak sjećanja na 15. februar kada je 1804. godine Karađorđe podigao Prvi srpski ustanak i poveo borbu za oslobođenje od Turaka.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh