BiH

Vozači, oprez: Saobraćaj u BiH se odvija po mokrom kolovozu

Na magistralnom putu M-17 Zenica – Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Snijeg - Avaz.ba

Na širem području Bugojna, Kiseljaka, Sarajeva i Goražda pada slab snijeg koji se ne zadržava na kolovozu, piše “Avaz“.

U ostalim krajevima naše zemlje ovoga jutra se saobraća po vlažnom ili mokrom kolovozu. Mjestimična poledica moguća na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, gdje na pojedinim dionicama ima i zaostalog snijega.

Učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz. Upozoravamo i na povremeno jače udare vjetra u jugozapadnim krajevima.

Radovi na rekonstrukciji mosta u toku su na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik-Bugojno na ulazu u Bugojno, putnička i manja teretna vozila saobraćaju preko mosta, dok je za teretna vozila preko 7,5 tona ukupne mase alternativni pravac Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na graničnom prelazu Brčko-Gunja zbog nestabilnosti mosta obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh