BiH

DETALJI KAKO JE LIKVIDIRAN serijski ubica Edin Gačić: Okružili ga specijalci, kad je to shvatio…

Serijski ubica Edin Gačić (43) ubijen je u okršaju s pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), potvrdio je za federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara

Edin Gačić - Twitter

Komesar Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) Mevludin Halilović za agenciju P a t ria je precizirao kako su u akciji učestvovali sarajevski policajci koji su u mjestu Lepenica prema Kiseljaku uočili trag koji ih je odveo do Gačića nakon trodnevne potrage, piše “Doznajemo.com“.

U razmjeni vatre Gačić je ubijen, a jedan policajac je zadobio povrede koje su, kako je naveo komesar, lakše prirode.

Kako otkriva izvor blizak istrazi, Gačić je pucao na policajce i tom prilikom je jednog lakše ranio. Naime, jedan hitac je okrznuo specijalca kojem je na licu mjesta ukazana pomoć i ne radi se o ozbiljnoj povredi. Kada su ga okružili specijalci, on je na njih otvorio rafalnu paljbu koja mu je odmah uzvraćena.

Prema nezvaničnim informacijama, kod Gačića je pronađen službeni pištolj ubijenog policajca FUP-a Mahira Begića.

Prema tvrdnjama mještana, na području Medvjedica čula se rafalna paljba.

Gačić tereti se za ubistvo Suada Sultanića u mjestu Podorašac pored Konjica prošlog ponedjeljka, kao i za ubistvo policajca Mahira Begića u petak u mjestu Suhodol pored Tarčina. Begić je pronađen mrtav u subotu navečer, a ustanovljeno je da je ustrijeljen s četiri metka iz,kako je pokazala istraga, istog oružja iz kojeg je ubijen i Sultanić. Ranije, Gačić je 1999. godine osuđen za ubistva saborca, koje se dogodilo nekoliko mjeseci nakon završetka rata u BiH, a tokom dopusta iz zeničkog zatvora, 2002. je ubio i svoju majku, za šta mu je izrečena objedinjena kazna od 20 godina zatvora, koju je izdržavao u Zenici i u Bihaću. Na slobodu je pušten u sedmom mjesecu 2017. godine, nakon odsluženja 15-godišnje kazne.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh