BiH

Donesen Pravilnik o vozačkoj dozvoli

Ministarstvo komunikacija i transporta u Savjetu ministara u tehničkom mandatu usvojilo je Pravilnik o vozačkoj dozvoli s ciljem usaglašavanja sa Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o osnovama bezbjednosti transporta na putevima u BiH, koje se odnose na pravo upravljanja motornim vozilom i dobijanja vozačke dozvole odgovarajuće kategorije.

Vozačka dozvola u BiH - Depo.ba

Pravilnikom se propisuje oblik, izgled i sadržaj obrasca vozačke dozvole, postupak i način izdavanja, zamjene, poništavanja, te način vođenja evidencije o ovim dokumentima, saopšteno je iz Ministarstva, pišu “Nezavisne.com“.

Pravilnik o vozačkim dozvolama usvojen je u saradnji sa nadležnim organima za unutrašnje poslove entiteta, kantona i Brčko distrikta.

Jedan od razloga za donošenje novog Pravilnika o vozačkoj dozvoli je i otklanjanje nejasnoća koje su nastale u primjeni Pravilnika o vozačkoj dozvoli (Službeni glasnik BiH broj 13/07 i 43/15), koji je sada stavljen van snage.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh