BiH

Pred otvaranje EYOF-a: Zvizdić i Zaev u šetnji Baščaršijom

Prije ceremonije otvaranja Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF), predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić prošetao je starogradskom jezgrom Sarajeva u društvu premijera Republike Sjeverne Makedonije Zorana Zaeva.

Zoran Zaev i Denis Zvizdić na Baščaršiji - Fena.ba

Tokom današnjeg razgovora istakli su da dobre odnose između Makedonije i BiH “krasi” to što nemaju nijedno otvoreno pitanje, tako da međusobno razumijevanje i dalje čini da se odnosi u političkoj, ekonomskoj, i kulturnoj oblasti razvijaju uzlaznom putanjom.

Bosna i Hercegovina, naglasio je Zvizdić, ostaje posvećena glavnom prioritetu – evropskim integracijama, a Zaev je pohvalio ostvareni napredak, zaželivši da što prije BiH dobije status kandidata za članstvo u EU, prenosi “Fena”.

Nakon šetnje Baščaršijom, Zvizdić i Zaev odlaze na sarajevski olimpijski stadion “Asim Ferhatović Hase” kako bi sa ostalim zvaničnicima iz zemlje i svijeta uveličali otvaranje ovogodišnjeg EYOF-a.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh