BiH

Sprema se nova promjena vremena od ponedjeljka: Stiže zahlađenje, kiša, snijeg…

U Bosni i Hercegovini u ponedjeljak očekuje se oblačno vrijeme. Prelazak frontalnog poremećaja sa zapada uvjetovat će kišu u cijeloj zemlji, na planinama snijeg.

Snijeg u saobraćaju - Twitter

U večernjim satima u centralnim i istočnim područjima Bosne slab snijeg i u nizinama. Prije podne će biti jakog juga. Sa dolaskom padavina vjetar mijenja smjer na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 9 stepeni. Tokom dana, postupan pad temperatura zraka.

U utorak u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa sunježicom i snijegom. U Hercegovini umjereno oblačno vrijeme. U planinskim djelovima Hercegovinine moguća je susnježica ili slab snijeg. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2, na jugu zemlje od 2 do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5, na jugu do 8 stepeni.

U Bosni u srijedu se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa sunježicom i snijegom. U Hercegovini umjereno oblačno i vjetrovito. Jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i 0, na jugu zemlje od 1 do 3, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 4, na jugu do 7 stepeni, poručuju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh