BiH

SVE VIŠE OBOLJELIH: Zbog gripa zabranjene posjete i u Klinici za ginekologiju UKC bh. entiteta RS

Zbog povećanog broja oboljelih od respiratornih infekcija, posjete su zabranjene i na odjeljenjima Klinike za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra RS.

Doktor - Ilustracija/Wikimedia.org

U ovoj zdravstvenoj ustanovi do sada je zbrinuo 193 osoba oboljelih od gripa, dok ih je 18 preminulo.

Podsjetimo, od posljedica gripa u Srpskoj je dosad umrlo 30 ljudi, a uglavnom je riječ o hroničnim bolesnicima srednje i starije životne dobi, koji nisu bili vakcinisani.

S ciljem spriječavanja širenja virusa i zaštite pacijenata, od danas su zabranjene posjete i u Opštoj bolnici ‘Sveti Vračevi’ Bijeljina.

Zabranu posjeta ranije su uvele Bolnici ‘Srbija’ u Istočnom Sarajevu i Univerzitetska bolnica u Foči.

Zbog gripa zabranjene posjete – Srpskainfo.com

U Institutu za javno zdravstvo RS takođe naglašavaju da u narednom periodu posebnu pažnju treba obratiti upravo prilikom posjete pacijentima u bolnicama, kao i osobama smještenim u staračkim domovima.

Trajanje posjete treba svesti na minimum, u posjetu ići samo ako smo sigurni da nemamo neku respiratornu infekciju i izbjegavati blizak kontakt sa oboljelima – kažu u IJZ, prenosi “Srpskainfo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh