BiH

Ubica iz Mostara štrajka glađu, zahtijeva TV i teretanu u zatvoru

M.T. koji služi sedmogodišnju zatvorsku kaznu zbog ubojstva koje je počinio kao maloljetnik napisao je u pismu kako štrajka glađu zbog loših uvjeta u zatvoru.

Zatvor - Ilustracija

Osuđenik M. T., koji služi sedmogodišnju kaznu zatvora zbog ubojstva Đanija Balića (22) u naselju Livač kod Mostara, je u vrijeme ubojstva imao svega 16 godina, piše “Dnevni Avaz“.

Loši uvjeti

Napisao je kako štrajka glađu svom pismu koje je poslao redakciji Avaza, objašnjavajući da je to učinio zbog loših uvjeta u zatvoru.

Tako se M.T., između ostalog, žalio na to da ga smatraju psihijatrijskim slučajem kojem je potrebna terapija. Napisao je da će mu nakon ovog pisma vjerojatno biti ukinute izvanzavodne pogodnosti koje je uvijek dobivao, jer vani nije pravio probleme.

Smeta mu, kako je napisao, to što nemaju nikakav edukativni program u zatvoru, a provođenje vremena u teretani im je smanjeno te sklonjen televizor iz dnevnog boravka. M.T. je također naveo da mora jesti u dnevnom boravku iako svi ostali to rade u kuhinji.

On je Baliću nožem u leđa nanio dvije ubodne rane. Od posljedica ranjavanja Balić je istog dana umro u mostarskoj bolnici. Toga dana grupa mladića, među kojima je bio Balićev mlađi brat, sastala se s M.T. kako bi se izmirili i razriješili ranije nesuglasice.

Podlegao ranama

Na poziv mlađeg Balića, došao je i Đani, koji je prišao M.T. i njegovom starijem bratu te im poručio da idu s tog mjesta. M.T. ga je tada više puta proboo nožem u leđa.

Smanjena kazna

Nakon što je Općinski sud u Mostaru nepravomoćno na devet godina maloljetničkoga zatvora osudio M.T. zbog ubojstva Balića, drugostupanjski Županijski sud u Mostaru donio je drugostupanjsku presudu odlučujući prema žalbama.

Županijski sud je djelomično uvažio žalbe M. T., njegovog branitelja i oca te preinačio prvostupanjsku presudu i M.T. osudio na kaznu maloljetničkoga zatvora od sedam godina.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh