BiH

Snijeg i dalje stvara probleme stanovnicima Kupresa

Obilne snježne oborine proteklih dana izazvale su štetu na više gospodarskih i privatnih objekata u kupreškoj općini, a i dalje su blokirane brojne lokalne prometnice.

Snijeg - Fena

Koordinator za zaštitu i spašavanje Civilne zaštite općine Kupres Marijan Rebrina kazao je za “Fenu” kako je tokom proteklog vikenda došlo do urušavanja krovište na staji Radojka Lovrić u naselju Olovo, oštećen je objekt Osnovne škole fra Miroslav Džaja u Kupres, kao i obiteljska kuća Marija Mijoča u Lovrića Dolini.

Krov se urušio i na staji u vlasništvu Denisa Raiča u mjestu Rastičevo, oštećen je krov na objektu Srednje škole u Kupresu te na obiteljskoj kući Ljubana Lovrića u Lovrića Dolina.

I danas je djelovao radni stroj JKP Kupres na raščišćavanju objekta gdje je došlo do urušavanja krovova. Na nekim lokacijama stoka se nalazila u objektima i bila je potrebna žurna reakcija – kazao je Rebrina.

Zapovjednik stožera Civilne zaštite općine Kupres Milan Raštegorac-Komo u ponedjeljak je izdao zapovijed za deblokadu više putnih pravaca na području Kupresa koji su blokirani od početka vremenskih nepogoda.

Deblokada koja počine u utorak, 5. februara, izvodit će se na pravcima Kupres – Kudilji – Svitlice – Pavlovići – Gornje Vukovsko – Donje Vukovsko, putnom pravcu Ravanjska Vrata – Bućovača te putnom pravcu Ravanjska Vrata – Gornji Mušić – Donji Mušić, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh