BiH

Zvizdić s ambasadorima Poljske i Srbije

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić primio je danas, u odvojenim susretima, u nastupnu posjetu ambasadora Republike Poljske Jaroslawa Lindenberga i ambasadora Republike Srbije Aleksandra Đorđevića.

No image - Haber.ba

Predsjedavajući Zvizdić i ambasador Lindenberg razgovarali su o ubrzanju euroatlantskih integracija Bosne i Hercegovine i pomoći Poljske na tom putu. Predsjedavajući Zvizdić je istakao da put BiH u Evropsku uniju nema alternativu i da za članstvo u EU postoji puna saglasnost svih relevantnih političkih faktora u BiH. Izrazio je nadu da će doći do sličnog konsenzusa što se tiče i saradnje s NATO savezom, piše “Fena”.

Ambasador Lindenberg je rekao da je Poljska najbolji primjer šta za razvoj jedne države znači EU i NATO i izrazio punu podršku Poljske euroatlantskim integracijama Bosne i Hercegovine.

Sa ambasadorom Đorđevićem predsjedavajući Zvizdić je razgovarao o unapređenju bilateralnih odnosa i poboljšanju regionalne saradnje. Istaknuo je važnost potpisivanja Ugovora o međunarodno priznatoj granici između BiH i Srbije. Predsjedavajući Zvizdić je rekao da region treba iskoristiti pozitivni zamah koji je došao sa Berlinskim procesom i angažirati se na izgradnji transportne, energetske i digitalne infrastrukture, te na saradnji BiH i Srbije na planu EU integracija, ekonomije, sporta, kulture, obrazovanja, privlačenja velikih investitora, povezivanju, pomirenju i stvaranju pretpostavki za kvalitetniji život ljudi na Balkanu, kako bi mladi pronalazili svoju budućnost na ovim prostorima.

Predsjedavajući Zvizdić je ambasadorima Lindenbergu i Đorđeviću poželio dobrodošlicu i uspjeh u diplomatskoj misiji u Bosni i Hercegovini, saopšteno je iz Vijeća ministara BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh