BiH

U Tuzlanskom kantonu nisu zabilježene veće poplave

Prema podacima Kantonalne uprave Civilne zaštite, u Tuzlanskom kantonu proteklih dana nisu zabilježene veće poplave. Pod vodom je, usljed izlijevanja Spreče, 50 hektara poljoprivrednog zemljišta u općini Gračanica te 20 hektara u općini Doboj Istok.

No image - Haber.ba

Situacija s klizištima je zadovoljavajuća tako da, u većini općina TK-a i gradu Tuzla, još nema dojava o pokretanju starih ili aktiviranju novih, navode iz Uprave, prenosi “Fena”.

Pod kontrolom je i stanje na brani jezera Modrac, potvrdili su iz JP ‘Spreča’ Tuzla.

– Imamo izlijevanje rijeke Spreče na području općina Gračanica i Doboj Istok, gdje je poplavilo poljoprivredno zemljište – rekao je direktor Civilne zaštite Tuzlanskog kantona Ibrahim Sarajlić navodeći da, iako aktuelne klimatske prilike pogoduju aktiviranju klizišta, do toga još nije došlo.

Istakao je da informacije o toj pojavi imaju svakih sat vremena.

Relativno su optimistična očekivanja u pogledu situacije s poplavama i klizištima u TK i za naredne dane.

– Sve snježne padavine su otopljene, u protekla 24 sata nije bilo ni značajnijih kiša. Mislimo da će doći do stabilne situacije – rekao je Sarajlić.

Prema dosadašnjim informacijama za materijalna dobra i stanovništvo nizvodno od brane jezera Modrac opasnosti nema.

Direktor JP ”Spreča” Tuzla Suad Hasanović tvrdi da je trenutno stanje zadovoljavajuće iako u akumulaciju dolazi više vode nego što se ispušta.

– Građani nemaju razloga da budu zabrinuti, građani nizvodno od akumulacije brane – poručio je Hasanović.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh