BiH

Koliko bi političara iz Federacije BiH potpisalo izjavu da “U slučaju pokušaja otcjepljenja bh. entiteta RS pozivaju građane BiH na oružani otpor”

Dugogodišnji bh. novinar i advokat Senad Pećanin postavio je na društvenoj mreži Facebook dva interesantna hipotetička pitanja u vezi sa aktuelnom političkom situacijom u Bosni i Hercegovini.

Senad Pećanin - Depo.ba

On je, naime, na svom Facebook profilu konstatovao kako ima dvije dileme:

“1. Koliko bi političara iz Federacije BiH danas potpisalo sljedeću izjavu: ‘U slučaju pokušaja otcjepljenja Republike Srpske pozvao bih građane BiH na oružani otpor, u koji bih se i sam/a uključio/la’.

2. Koliko bi političara iz Republike Srpske potpisalo sljedeću izjavu: ‘Podržavam odcjepljenje Republike Srpske i po cijenu novog rata u BiH, u kojem sam spreman/mna i sam/a učestvovati’.”

Također, uz Pećaninova pitanja, portal “Vijesti” konstatuje da bi bilo zanimljivo čuti i šta bi u tom slučaju uradile porodice političara koje su i tokom proteklog rata bile van države na raznim svjetskim destinacijama i čekale da rat završi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh