BiH

Kasumović: “Dao sam zadatak pravobranilaštvu, tužit ćemo Mittal”

Sutra će pravobranilaštvo Grada Zenica dobiti zadatak da napravi tužbu, a prije toga će izaći komsija da snimi štetu koju je voda napravila ljudima. Tužit ćemo Mittal, to budite sigurni, poručio je u nedjelju zenički gradonačelnik Fuad Kasumović.

Poplave u Zenici - FUCZ.gov.ba

Na području grada Zenica proglašeno je stanje prirodne nesreće od poplava i klizišta nakon izlivanja rijeka koje su nanijele materijalnu štetu putnoj infrastrukturi i ugrozile stambene objekte.

U zeničkom naselju Tetova ugroženo je 40 objekata, a mještani pomažu jedni drugima u evakuaciji. Situaciju u ovom mjestu dodatno otežava začepljen glavni kolektor kompanije “ArcelorMittal”.

Poplave u Zenici – FUCZ.gov.ba

Kasumović je tokom obilaska ovog naselja kazao kako je dao zadatak gradskom pravobranilaštvu da napravi tužbu protiv “ArcelorMittala” kojeg smatra odgovornim za plavljenje kuća, piše “N1“.

“Proglasili smo stanje elementarne nepogode. Ja sam od prije 7 sati na terenu, obilazim sve lokacije. Ova šteta je prouzrokovana nemarom Mittala jer taj kanal oni trebaju održavati. Nažalost, preko dva metra mulja se nakupilo i kanal vraća sve što je dovelo do plavljenja kuća”, istakao je Kasumović, te dodao:

“Sutra će pravobranilaštvo Grada dobiti zadatak da napravi tužbu, a prije toga da izađe komsija da snimi štetu kada se ova voda povuče i tužit ćemo Mittal, to budite sigurni”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh