BiH

Grad Banjaluka neće odustati od tužbi protiv organizatora protesta “Pravda za Davida”

“Grad ne planira odustati od podnošenja tuzbi protiv organizarora protesta “Pravda za Davida”, jer su spriječili održavanje nogodišnjih koncerata u Banjaluci”.

Igor Radojičić - Nezavisne.com

Ovo je izjavio gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Ističe kako će potrajati neko vrijeme dok se ne prikupe svi podaci, ali da je Grad u fazi priprema svih elemenata za podnošenje tužbi, za naknadu štete, piše “Buka.com“.

Rekao je kako MUP RS nezavisno od njihovih aktivnosti provodi istragu te da su dolazili i prikupljaju određene podatke i izjave o svemu što se dešavalo.

“Grad mora preko Pravobranilaštva preduzumati odrednje radnje, a kada budemo imali kompletiranu osnovu za tužbu, onda ćemo moći izaći sa kompletnim izvještajem javnost”-rekao je prvi čovjek Grada..

On je istakao kako je nesporno da je grad pretrpio direktnu i indirektnu štetu, d aje direktna šteta bina koje je bila plaćena a nije iskorištena ali da je reputacion šteta mnogo veća.

Naglasio je kako je bio veliki broj otkazivanja gostiju u Banjaluku tih dana, što predstavlja indirektnu štetu koju su pretrpjeli ugostitelji i hotelijeri, te grane privrede koje su u vezi sa tim.

“Reputaciona šteta je i ona što ćemo više mjeseci ali i godina morati otklanjati slike koje su otišle iz grada i koje će odbijati nove goste da dolaze u grad”
– rekao je Radojičić.

Podsjetimo, svi koncerti koji su bili planirani za proslavu Nove godine u Banjaluci su otkazani, a Radojičić je ranije izjavio kako su to u pitanju milionske tužbe protiv organizatora skupa Pravda za Davida.

Skup “Pravda za Davida” organizovan je 30.decembra, a nakon šetnje ulicama grada, povorka se zaustavila ispred bine na kojoj su trebali nastupiti izvođači.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh