BiH

Don Josip i efendija Ammar kod oca Nebojše za Božić

Katolički poglavar u Potocima kod Mostara gostovao je kod komšija pravoslavaca na badnju noć i tako uljepšao i uveličao ovaj za njih poseban praznik. Na božićni dan, prije nego su započele posjete slavljenika, u domu sveštenika Nebojše Radića neposredno uz samu crkvu Božić su uveličali i predstavnici mjesnog džemata predvođeni Ammarom ef. Čopeljom.

U krugu pravoslavne crkve Vaznesenja Gospodnjeg ranijih godina su organizovani i iftari za vjernike Muslimane. I današnje druženje je, poručuju, samo nastavak saradnje i suživota koji je u ovom mjestu za primjer drugima, pišu “Vijesti“.

– Na službi u Potocima sam već osam godina i mogu se pohvaliti da osim kvalitetne saradnje, dosad nije zabilježen ni najmanji incident ili problem. Širimo ljubav, mir i toleranciju, a sve ono ružno što se desilo u prošlosti ostalo je iza nas. To smo dužni raditi zbog generacija koje dolaze. Suživot ovdje nije uništio ni rat, izjavio je sveštenik Nebojša Radić.

Ammar ef. Čopelj zahvalio je domaćinu na pozivu i uz božićne čestitke poručio da se u Potocima veličaju vrijednosti poput ljubavi i mira, koje nalažu i Jevanđelje, i Biblija, i Kur’an.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh