BiH

Sarajevo pleše u najsjajnijoj noći: Čarolija Harija Mata Harija za doček Nove!

Sarajevo je centar regije!

Večeras, sat vremena prije nego što je na satu otkucalo 12 sati i počela nova, 2019. godina, Sarajlije je za odbrojavanje i spektakularni vatromet zagrijao legendarni Hari Mata Hari.

radiosarajevo

Najsjajnija noć u godini zasjala je u Sarajevu ispred Vječne vatre, a hiljade grla pjevalo je Harijeve hitove, pjesme uz koje su odrastrale generacije. Novogodišnji koncert Hari Mata Hari počeo je pjesmom Poletjela golubica.

Putovanje će se nastaviti i 1. januara, također ispred Vječne vatre, nastupom pop-rock banda Bombaj štampa sa Brankom Đurićem Đurom. Program počinje u 21 sat, a kao predgrupa nastupit će sarajevski mladi bend Mirza&Panduri.

Podsjetimo da je sarajevska novogodišnja čarolija, koja trahe tri dana uzastopno, počela 30. decembra u 20 sati na trgu ispred Katedrale, kada su orkestar MuzikArt i dirigentska palica Emira Mejremića napravili jedan od naljepših koncerata u ovom gradu,prenosi RaduRadiosarajevo

Doček Nove godine na otvorenom tradicionalno organizira Grad Sarajevo uz finansijsku podršku četiri gradske općine – Stari Grad, Centar, Novi Grad i Novo Sarajevo te Turističke zajednice KS.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh