BiH

31 samoubistvo u BiH zbog kredita u švicarskim francima: U subotu nova blokada Addiko banke u centru Sarajeva!

Tog dana stotinjak članova Udruženja Švicarac pustit će u zrak i 31 crni balon za 31 korisnika koji je izvršio samoubistvo

depo

Advertisements

Korisnici kredita u švicarskim francima (CHF) u subotu 8. decembra će izvršiti blokadu rada Addiko banke nekadašnje Hypo u ulici Ferhadija uplatama po 0,05 feninga.

Tog dana stotinjak članova Udruženja Švicarac pustit će u zrak i 31 crni balon za 31 korisnika koji je izvršio samoubistvo.

– Razlog našeg izlaska je što smo prepušteni sami sebi iako konstantno dobijamo presude na općinskim sudovima koje glase da su ugovori PRAVNO NIŠTAVNI. Neke od presuda su stare i više od šest godina jer po žalbi H/A banke na izrečene općinske presude viši sudovi ne reaguju i iste presude godinama kupe prašinu po višim sudovima u BiH, kažu iz Udruženja Švicarac.

Iz Udruženja Švicarac tvrde i da u isto vrijeme Hypo/Addiko banka vrši neviđen teror nad korisnicima kredita i njihovim sudužnicima prodavajući im nekretnine i hipoteke, piše agencija Patria.

– Tu su sudovi itekako ažurni kada treba prodavati nekretnine-hipoteke korisnika kredita i njihovih žiranata. Po tužbi banke za 3 mjeseca sud donosi rješenje o prodaji nekretnine i istu prodaje putem licitacije. Po prvi put ćemo javno reći da je debela sprega većeg dijela BH sudstva (čast časnim sudijama),H/A banke i BH politike na djelu ZA PLJAČKOM NEKRETNINA, kao i svake marke sa računa korisnika kredita i njihovih sudužnika-žiranata. Nama je jedino preostala borba na sve načine za istinom i pravdom, poručuju iz Udruženja,prenosi Depo

– Ljudima je do guše i sutra je sve moguće očekivati od razjarene grupe korisnika kredita koji još imaju koju marku u džepu da bi sutra stigli u Sarajevo iz Bosanske Krupe, Gradiške, Banjaluke, Tuzle, Živinica, Gradačca, Mostara, Mrkonjić grada, Doboja, Bihaća itd.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh