BiH

Zagađenost zraka u Sarajevu: Ćevabdžinica “okrivljena” u Skupštini KS

Ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Čedomir Lukić, razmatrajući probleme u vezi sa zagađenošću zraka, na hitnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo ocijenio je da su pojedinačna mala ložišta najveći zagađivači te je potrebno napraviti novu analizu koja će pokazati koji je stvarni procenat uticaja saobraćaja na kvalitet zraka.

Sarajevo - N1

Advertisements

Po njegovom mišljenju, mediji su doprinijeli uzbunjivanju građana nakon saopćenja Ambasade SAD-a koja mjeri zagađenost zraka u Sarajevu.

Na današnjoj hitnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo član stručnog tijela za provedbu plana interventnih mjera u Kantona Sarajevo, Plamenko Tais, koji je prezentirao informaciju o kvaliteti zraka u Kantonu Sarajevo, u kojoj su identifikovani okolišni problemi: energetika, saobraćaj i infrastruktura, upravljanje kvalitetom zraka i buka, piše N1.

Potom se Tais osvrnuo na podatke o zagađenosti zraka Ambasade Sjedinjenih Američkih država kazavši:

“Jesmo li najzagađeniji – nismo. Jesmo li zagađeni – jesmo. Mjesto postavljanja analizatora američke ambasade je veoma upitno zbog jednog značajnog izvora prašine koji se nalazi u blizini ćevabdžinice. Ona vrlo često strašno puno emituje prema američkoj ambasadi. Sama lokacija i način prikazivanja rezultata američke ambasade nije u skladu sa našim standardima”.

Među onima koji su komentarisali ovu konstataciju Taisa, bio je i Zvonko Marić, zastupnik Saveza za bolju budućnost koji je ironično istakao sljedeće:

“Nisam zadovoljan odgovorom kada je riječ o sjednici i smislu održavanja ove sjednice. Ali upravo ovom drugom istupu gospodina Taisa, nadam se da su shvatili u američkoj ambasadi, kao što smo i mi shvatili da je uzrok ćevabdžinica. Ne znam za smisao da raspravljamo dalje ako smo napokon otkrili uzrok zagađenja zraka”.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh