BiH

Objavljen javni poziv za dodjelu novčane pomoći borcima

Svi aplikanti imaju rok od 15 dana od dana objave za prikupljanje dokumentacije i podnošenje zahtjeva po navedenom pozivu.

Novac u BiH - Ilijas.info

Advertisements

Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu jednokratne novčane pomoći za rješavanje statusnih pitanja pripadnika boraca i članova njihovih porodica objavljen je u “Službenim novinama FBiH” i na stranici Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.

To znači da svi aplikanti imaju rok od 15 dana od dana objave za prikupljanje dokumentacije i podnošenje zahtjeva po navedenom pozivu.

Poziv je objavljen u okviru Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava za rješavanje statusnih pitanja boraca i članova njihovih porodica kojim je za ove namjene utvrđen iznos od 9.000.000 KM.

Ovaj Program rezultat je Sporazuma Vlade Federacije BiH i boračkih organizacija te opredjeljenja Vlade FBiH da neće biti umanjivanja prava i sredstava za boračku populaciju, saopšteno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh