BiH

Svečano obilježena 13. godišnjica Oružanih snaga Bosne i Hercegovine

U kasarni “Rajlovac” održana je ceremonija obilježavanja 13. godišnjice Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OS BiH) i 1. decembra – Dana OS BiH.

Godišnjica Oružanih snaga BiH u Rajlovcu - BHRT.ba

Advertisements

Načelnik zajedničkog štaba OS BiH generalpukovnik Senad Mašović rekao je, prilikom svečanog postrojavanja komandi i jedinica OS BiH, da su brojni izazovi samo ojačali i unaprijedili Oružane snage. Njihovi pripadnici su, kako je rekao, ambasadori bezbjednosnog okruženja nađe zemlje.

Član Predsjednistva BiH Željko Komšić istakao je ovom prilikom da su OSBiH neizostavna državna kategorija, koja je u svakom trenutku na raspolaganju građanima naše zemlje.

Godišnjica Oružanih snaga BiH u Rajlovcu – BHRT.ba

S ciljem veće efikasnosti, naglasio je Komšić, neophodni su modernizacija, obučavanje pripadnika i povećanje budžeta za ove namjene.

Godišnjica Oružanih snaga BiH u Rajlovcu – BHRT.ba

Tokom današnje ceremonije rečeno je da je u Oružane snage BiH ove godine primljeno preko 600 vojnika, 26 podoficira i 64 oficira. Proces obnavljanja personala je kontinuiran i biće nastavljen i u budućnosti, prenosi “BHRT“.

Nakon svečanog postrojavanja uručene su nagrade i pohvale, te predstavljeno naoružanje i oprema OS BiH.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh