BiH

Šepić u Njemačkoj: SAD i EU ostaju privrženi euroatlanskoj perspektivi BiH

Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka učestvuje, na poziv Evropskog centra za Sigurnosne studije George Marshall, na međunarodnoj konferenciji u Garmish- Partenkirchenu. Na ovom skupu učestvuju predstavnici zemalja jugoistočne Evrope, Njemačke i SAD na visokom nivou, a razgovara se o geopolitičkim i medunarodnim odnosima u ovom dijelu Evrope.

Senad Sepić - Faktor.ba

Advertisements

“Zajedno i jači angažman naših prijatelja iz SAD i Njemačke je još uvijek neophodan na zapadnom Balkanu i posebno u BiH, jer još uvijek imamo slabe institucije koje ne mogu garantirati vladavinu prava i demokratiju, koja je često napadnuta u BiH. Raduje me da vidim da to zvaničnici Njemačke i SAD razumiju i da su spremni u narednom periodu biti više angažirani u očuvanju mira, stabilnosti i integracije i razvoja zemalja Zapadnog Balkana u kojem mladi treba da ostaju i grade svoju budućnost, prenosi Source.

Borba protiv korupcije , jačanje pravne države i demokratskih, državnih institucija i transparentnosti izbornog procesa su neophodne i biće u fokusu našeg, zajedničkog budućeg djelovanja.

Ove standarde koje uglavnom imamo danas u zemljama EU i SAD i zbog kojih naša mladost odlazi iz BiH, moramo hitno izgraditi u našoj zemlji i tako sačuvati našu mladost i sigurnu perspektivu naše zemlje i cijeloga regiona,” izjavio je Šepić.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh